Založ si blog

Porušil OZ Kulturblog vaše právo na súkromie? Bráňte sa!

Obľúbenou aktivitou zamestnankyne občianskeho združenia Kulturblog Lívie Garčalovej je v poslednej dobe provokovanie ľudí na verejných zhromaždeniach. Keďže v predstavenstve tohto občianskeho združenia sedí aj Milan Mazurek, ktorého súd uznal za vinného z úmyselného prečinu hanobenia národa, rasy či presvedčenia za jeho výroky v rádiu Frontinus, asi nikoho neprekvapí, že medzi verejné zhromaždenia, kde bola Lívia Garčalová provokovať bol napríklad košický Pride, zhromaždenie na podporu práva žien rozhodovať o svojom tele alebo zhromaždenie v Trenčíne, ktoré vyjadrilo nesúhlas s názormi a prejavmi Kotlebovej (a Mazurekovej) ĽSNS.

 

Lívia Garčalová porušuje zákon už tým, že úmyselne narúša pokojný priebeh zhromaždení, čo dokazuje spústa konfliktných situácií, ktoré svojou prítomnosťou vyvoláva. Organizátori zhromaždení si už preto zvykli kontaktovať príslušníkov polície dohliadajúcich na pokojný priebeh a tí v súlade so zákonom Líviu vykazujú z oblasti vyhradenej pre ohlásené verejné zhromaždenie. A často to musia robiť aj niekoľkokrát.

 

Lívia a občianske združenie Kulturblog však v porušovaní zákonov pokračuje aj po skončení akcií, na ktorých boli nakrúcať. Vo videách totiž často vidíme ľudí, ktorí priamo na kameru Kulturblogu vyjadrujú svoj nesúhlas s tým, aby boli zaznamenávaní na kameru, alebo aby ich záznam bol zverejnený na internete. OZ Kulturblog napriek tomu záznam obsahujúci ľudí, ktorí vyjadrili svoj nesúhlas na internete zverejnil, čím porušuje platné zákony Slovenskej republiky.

 

Po konzultácii s Úradom na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky som sa rozhodol napísať krátky návod pre ľudí, ktorým OZ Kulturblog porušil právo na súkromie zverejnením ich záznamu, s ktorým nesúhlasili. Je dôležité poznamenať, že sťažnosť môžu podať aj ľudia, ktorí priamo vo videu nevyjadrili svoj nesúhlas. Zákon totiž umožňuje zverejniť záznam osoby LEN S JEJ SÚHLASOM.

 

Každé video na YouTube sa dá nahlásiť kliknutím na tri bodky pod pravým dolným rohom videa:

Nahlasujeme porušenie našich práv – narušenie súkromia :

Následne vás Youtube odkáže do nápovedy, kde treba kliknúť na odkaz vedúci k „Sťažnosti na porušenie ochrany súkromia“ :

Klikneme na „pokračovať“ :

Chceme podať sťažnosť na porušenie súkromia :

Následne vás YouTube upozorní, že najprv by ste mali kontaktovať používateľa, ktorý sporné video nahral. Ľudia, ktorí chcú ešte pred odoslaním sťažnosti kontaktovať priamo Kulturblog to môžu skúsiť. Ľudia, ktorí svoj nesúhlas so zverejnením vyjadrili už pri nakrúcaní môžu s čistým svedomím kliknúť na pokračovať. Je dôležité poznamenať, že sťažnosť môžu podať aj ľudia, ktorí priamo vo videu nevyjadrili svoj nesúhlas. Zákon totiž umožňuje zverejniť záznam osoby LEN S JEJ SÚHLASOM.


Prečítali sme si pokyny pre komunitu:

Zneužitie sťažnosti môže viesť k pozastaveniu účtu, to nie je náš prípad. Pokračovať:

Sťažujeme sa, že bola zverejnená naša podoba. (Môže ísť o fotky, zvukové alebo obrazové záznamy, prípadne text, ktoré obsahujú obrázok s vašou podobou alebo vaše celé meno a možno vás podľa nich jednoznačne identifikovať.)

Posledným krokom je vyplnenie formulára, kde označíte kanál ktorý porušil vaše súkromie, označíte video a čas, v ktorom sa vaše osobné údaje – vaša osoba a hlas – objavili, vyplníte svoje meno a e-mail a môžete odoslať k YouTube.

 

 

Používateľ (OZ Kulturblog), ktorý nahral video, bude mať 48 hodín na to, aby podnikol opatrenia v súvislosti so sťažnosťou. Ak používateľ obsah odstráni alebo ak YouTube podnikne v súvislosti s obsahom určité opatrenia, budú vás o tom informovať.

 

Ak sa týmto spôsobom nedovoláte nápravy, ďaľším postupom by mohlo byť podanie sťažnosti na YouTube cez Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Ak by ste potrebovali asistenciu alebo pomoc je možné ma kontaktovať na „gregor.makarian zavináč gmail.com“. Budem rád ak mi pošlete e-mail aj vtedy, ak ste poslali sťažnosť cez YouTube podľa uvedeného návodu.

Ruský fašizmus v praxi. Na okupovanom území za spievanie ukrajinskej pesničky v aute : zatknutie, mučenie, poníženie a väzenie.

29.08.2022

Pamatáte si na video, ktoré sa šírilo na sociálnyh sieťach z ukrajinského Sevastopolu, na ktorom mladí ľudia v aute spievajú ukrajinskú pesničku? Po niekoľkých dňoch ruskí okupanti našli šoféra tohto auta, brutálnym spôsobom ho zatkli, pred súdom ho ponížili tým, že ho donútili nakrútiť „ospravedlňujúce“ video a všetko zavesili na internet ako [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov (doplnené o údaje OSN)

27.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov.

22.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 99807x
Priemerná čítanosť článkov: 3697x

Autor blogu

Kategórie