Založ si blog

MH17: Novaja Gazeta zverejnila nové dôkazy

Pred týždňom zverejnila Novaja Gazeta nové dôkazy o presune 53tej protileteckej brigády z Kursku k ukrajinským hraniciam.

 

Kriminálne vyšetrovanie vedené štyrmi krajinami, ktorých občania zahynuli po zostrele civilného letu a krajinou, kde k zostrelu došlo – Austrálie, Belgicka, Malajzie, Ukrajiny a Holandska už dávnejšie zistilo, že MH17 zostrelila ruská armáda, konkrétne členovia 53tej protileteckej brigády z Kursku. Raketový systém BUK (v tomto prípade len odpalovák v autonómnom režime) bol podľa vyšetrovateľov privezený na východnú Ukrajiny z Ruska a po zostrele sa do Ruska vrátil. Miesto odpalu vyšetrovanie identifikovalo ako pole niekoľko kilometrov južne od ukrajinského mesta Snižne, kde bol BUK len pár hodín pred zostrelom naposledy videný a natočený na video.

 

Kedže zo dňa, kedy bol MH17 zostrelený, existuje množstvo audiovizuálnych dôkazov zobrazujúcich prevážanie BUKu až na miesto odkiaľ Rusi zostrelili MH17, vyšetrovateľom sa podarilo konkrétny BUK stotožniť s BUKom, ktorý prevážala ruská armáda niekoľko dní pred zostrelom. Aj z tohto konvoja existuje množstvo fotografií a videí a  vidno na nich konkrétny BUK, ktorý sa o pár dní neskôr objavil už na území Ukrajiny a jeho ruská posádka zavraždila 298 ľudí na palube MH17.

 

Novaja Gazeta pred týždňom zverejnila oficiálne dokumenty nepodliehajúce utajeniu, ktoré dokazujú, že 53tia protiletecká brigáda dostala rozkaz na presun techniky k ukrajinským hraniciam. Medzi zverejnenými listinami je napríklad aj schvalovací dokument o prídeloch baleného jedla na niekoľko dní pre táboriacu jednotku blízko ukrajinských hraníc.

 

https://www.novayagazeta.ru/articles/2019/06/05/80785-o-deystviyah-rodiny-govorit-ne-imeyu-prava

Ruský fašizmus v praxi. Na okupovanom území za spievanie ukrajinskej pesničky v aute : zatknutie, mučenie, poníženie a väzenie.

29.08.2022

Pamatáte si na video, ktoré sa šírilo na sociálnyh sieťach z ukrajinského Sevastopolu, na ktorom mladí ľudia v aute spievajú ukrajinskú pesničku? Po niekoľkých dňoch ruskí okupanti našli šoféra tohto auta, brutálnym spôsobom ho zatkli, pred súdom ho ponížili tým, že ho donútili nakrútiť „ospravedlňujúce“ video a všetko zavesili na internet ako [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov (doplnené o údaje OSN)

27.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov.

22.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 99805x
Priemerná čítanosť článkov: 3696x

Autor blogu

Kategórie