Založ si blog

Boris Latta opäť recykluje ruskú propagandu

Vo včerajšom článku Boris Latta napísal :

 

Andrij Parubyj, predseda ukrajinskej snemovne, ešte v minulom roku z tribúny parlamentu potvrdil obdiv k fašizmu, keď Hitlera charakterizoval ako „veľkého demokrata“.

 

Je to len zrecyklovaná manipulácia ruskej propagandy, ktorú odhalíte hneď po vypočutí si skutočných slov Parubyja. V prvom rade, Parubyj o Hitlerovi nehovoril „z tribúny parlamentu“ ako sa nám to snaží nahovoriť Boris Latta, ale v televíznej diskusii, konkrétne v časti, keď so svojim spoludiskutujúcim preberali zákon o referende a priamu demokraciu. Parubyj sa vyjadril v zmysle, že aj keď je sám zastánca priamej demokracie, treba pri zavádzaní legislatívnych zmien postupovať opatrne a po širokej diskusii, pretože to nemusí dobre dopadnúť. Ako negatívny príklad, príklad zneužívania priamej demokracie použil práve osobu Adolfa Hitlera, keď ju stotožnil za kľúčovú formu, spôsob manipulácie.

 

Video (cca od 20:24) :

 

Prepis :

 

«Вы правы, говоря о законе про референдум. Это тоже один из вопросов, который мы должны решить – и решить очень грамотно и справедливо. (…) Но по закону про украинский референдум у нас все еще есть дискуссии. Я сам большой сторонник прямой демократии. Я когда-то даже на научном уровне этим занимался. Кстати, скажу вам, что человеком, который наиболее практиковал прямую демократию был Адольф Алоизович в 30-е годы. И мы должны об этом тоже помнить, потому что в те 30-е годы это был один из ключевых способов, в том числе, и манипуляций. Поэтому этот закон должен быть ответственным. В том числе таким, который давал бы возможность (голосовать – Г.С) на местном уровне. Кстати, в Швейцарии наиболее распространены не общегосударственные референдумы, а местные»

 

Preklad :

 

Máte pravdu, keď hovoríte o zákone o referende. To je tiež jedna z otázok, ktoré musíme riešiť – a vyriešiť ju veľmi zodpovedne a spravodlivo. (…) Ohľadom zákona o ukrajinskom referende stále vedieme diskusiu. Ja sám som veľkým priaznivcom priamej demokracie. V minulosti som sa o ňu dokonca zaujímal na vedeckej úrovni. Mimochodom, poviem vám, že osobou, ktorá najviac praktizovala priamu demokraciu, bol Adolf Aloizovich ( = Adolf Hitler) v 30. rokoch. A na to by sme nemali zabúdať, pretože v tých 30 rokoch to bol jeden z kľúčových spôsobov režimu, vrátane manipulácie. Preto by sme mali tento zákon vyriešiť veľmi zodpovedne.

Ruský fašizmus v praxi. Na okupovanom území za spievanie ukrajinskej pesničky v aute : zatknutie, mučenie, poníženie a väzenie.

29.08.2022

Pamatáte si na video, ktoré sa šírilo na sociálnyh sieťach z ukrajinského Sevastopolu, na ktorom mladí ľudia v aute spievajú ukrajinskú pesničku? Po niekoľkých dňoch ruskí okupanti našli šoféra tohto auta, brutálnym spôsobom ho zatkli, pred súdom ho ponížili tým, že ho donútili nakrútiť „ospravedlňujúce“ video a všetko zavesili na internet ako [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov (doplnené o údaje OSN)

27.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov.

22.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 99667x
Priemerná čítanosť článkov: 3691x

Autor blogu

Kategórie