Založ si blog

Bájny ruský procesor Elbrus pohorel v testoch Sberbank.

Pamätáte na ruské rozprávky o tom ako Rusko vyvinie procesor, ktorý svojou rýchlosťou strčí do vrecka konkurenciu od Intelu a AMD?

 

Veľmi malé počty zostáv s použitím tohto ruského zázraku sú už niekoľko rokov dostupné komerčne, ale po prvotnom sklamaní užívateľov sa dopyt ustálil na úrovni dopytu po bizarnej kuriozite.

 

Ruskí inžinieri nelenili a prišli s novou bájkou – vraj síce Elbrus neexceluje v osobnom, domácom používaní, ale za to v serverových aplikáciách mu jeho výnimočná architektúra vraj dáva obrovské výhody oproti konkurencii.

 

Aj táto ruská lož sa minulý rok rozplynula ako povestný prd vo vetre a to priamo vďaka IT špecialistom ruskej spoločnosti SberInfra, dcéry Sberbank, ktorá sa stará o IT infraštruktúru.

 

V decembri 2021 zverejnili výsledky testu – porovnávali Elbrus s procesorom od Intelu z roku 2019, ktorý vtedy používali v serveroch a výsledky nie sú pre Elbrus lichotivé.

 

„Nedostatočná pamäť, ktorá je navyše veľmi pomalá, pomalá taktovacia frekvencia a málo jadier. K funkčným požiadavkom sa Elbrus ani nepriblížil.“ – toť citát z tlačovky IT expertov SberInfry.

 

V SQL aplikáciách bol Elbrus 3x pomalší ako jeho dva roky starý konkurent od Intelu (a dva roky sú v tomto priemysle veľmi veľa), v Java aplikáciách zaostával za americkým procesorom dokonca 30-násobne. A čo je najhoršie, splnil len 7 z celkových 44 benchmarkov, ktoré su nutné na to, aby SberInfra aspoň začala uvažovať o použití nejakého procesora v ich serveroch.

 

Samozrejme, ruskí inžinieri sa voči testu ohradili a sľúbili, že ich ďalší model na tom už bude lepšie a prevalcuje procesory od Intelu aj AMD.

 

Ale ruské rozprávky o technologickom pokroku už všetci dobre poznáme.

 

Zdroj :

 

https://servernews.ru/1055898

Ruský fašizmus v praxi. Na okupovanom území za spievanie ukrajinskej pesničky v aute : zatknutie, mučenie, poníženie a väzenie.

29.08.2022

Pamatáte si na video, ktoré sa šírilo na sociálnyh sieťach z ukrajinského Sevastopolu, na ktorom mladí ľudia v aute spievajú ukrajinskú pesničku? Po niekoľkých dňoch ruskí okupanti našli šoféra tohto auta, brutálnym spôsobom ho zatkli, pred súdom ho ponížili tým, že ho donútili nakrútiť „ospravedlňujúce“ video a všetko zavesili na internet ako [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov (doplnené o údaje OSN)

27.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov.

22.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 99802x
Priemerná čítanosť článkov: 3696x

Autor blogu

Kategórie