Založ si blog

MH17 a lži ruskej propagandy: Ruské štátne média sfalšovali rozhovor s pozostalým

Ruské štátne média včera úmyselne sfalšovali rozhovor s jedným z pozostalých z letu MH17.

 

Robby Oehlers stratil svoju sesternicu Daisy kvôli masovej vražde, z ktorej sú obvinení traja občania Ruskej federácie.

 

Po tlačovke JITu 19.6.2019 poskytol Robby rozhovor Anastázii Popovej, ktorá pracuje pre ruské média ako sú Vesti.ru alebo Rossiya1.

 

Popová citovala Oehlers vo svojom článku pre Vesti.ru takto

 

„Очень жаль, что помимо Украины, Россия не была включена в следственную группу“, — говорит Роби Уларс, родственник погибшего.

 

„Je veľmi smutné, že okrem Ukrajiny, Rusko nebolo prijaté do vyšetrovacej skupiny“

 

Ukázalo sa, že toto Oehlers nikdy nepovedal a v skutočnosti sa pre ruskú novinárku vyjadril takto:

 

„vôbec nie je divné, že Rusko nieje súčasťou JITu“

 

Ako vidíme, Ruská propaganda v snahe zakrývať pravdu a obhajovať vrahov 298 ľudí z paluby MH17, ktorý zostrelili ruskí vojaci BUKom z 53. protileteckej brigády z Kursku, sa neštíti falšovať výpovede ľudí, ktorým ruskí vojaci zavraždili ich príbuzných.

 

Russian state media intentionally swapped words of family member of MH17 victim17

Ruský fašizmus v praxi. Na okupovanom území za spievanie ukrajinskej pesničky v aute : zatknutie, mučenie, poníženie a väzenie.

29.08.2022

Pamatáte si na video, ktoré sa šírilo na sociálnyh sieťach z ukrajinského Sevastopolu, na ktorom mladí ľudia v aute spievajú ukrajinskú pesničku? Po niekoľkých dňoch ruskí okupanti našli šoféra tohto auta, brutálnym spôsobom ho zatkli, pred súdom ho ponížili tým, že ho donútili nakrútiť „ospravedlňujúce“ video a všetko zavesili na internet ako [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov (doplnené o údaje OSN)

27.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov.

22.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 99800x
Priemerná čítanosť článkov: 3696x

Autor blogu

Kategórie