Založ si blog

Je Sefcovicov postoj k amnestiam autenticky? A moralny?

Kandidatka na prezidentku Zuzana Caputova na otazku ohladom sucasneho prezidenta a amnestii odpovedala takto :

 

„Ohľadom pána Kisku je to hypotetická rovina, pristupovala by som k posúdeniu takejto žiadosti ako k akejkoľvek žiadosti ktoréhokoľvek iného občana.“

 

Sefcovic samozrejme velmi rychlo dezinterpretoval vyssie uvedeny vyrok, pridal co to konspiracie o tajnej dohode Kisku a Caputovaj a vyrazil pred media.

 

Ziadne prekvapenie, je to predsa smerak.

 

Co ma ale prekvapilo je, ze Sefcovic v upenlivej snahe sirit klamstvo (pravdepodobne vyrobene zufalou osobou RF) zjustifikoval svoj postoj zasadnym odmietnutim akychkolvek amnestii pre „politikov“.

 

Takze narozdiel od Zuzany Caputovej, ktora by posudila akukolvek ziadost ktorehokolvek obcana (bez ohladu na to ci je to politik), Sefcovic najprv pozahadzuje vsetky tie od politikov.

 

Na um ale prichadza niekolko scenarov, kedy by mohla byt milost (pre politika) opodstatnena – slovenska historia z minulosti pozna pripady sikanovania politikov statnou mocou, ci uz opozicnych alebo jednoducho tych, ktorych aktivita sa statnej moci nepacila. Dalsim castym dovodom na udelenie milosti byva nevyliecitelna choroba a tie samozrejme postihuju aj politikov.

 

Naozaj by ste len tak do kosa hodili ziadost o milost od takeho Januseka alebo Stefanova, keby ste vedeli, ze im zostava pol roka zivota a ziadali by len o to, aby mohli zomriet doma pri svojich blizkych? Len preto, ze su (alebo pred x rokmi boli) politici?

 

A bude tento „politik“, ktory nebude mat u Sefcovica narok na milost len ten vrcholny politik, poslanec, minister, premier, prezident? Alebo to bude aj nejaky starosta malej obce, alebo dokonca clen politickej strany, ktora sa nikdy do parlamentu ani nedostala?

 

Pride vam takato selekcia ludi na zaklade toho, ci je alebo nie je niekto politik vobec moralna?

 

A pride vam vobec autenticka? Alebo je to len postoj, ktory Sefcovic musel zaujat, pretoze ho klamstva vlastnej strany zahnali do kuta?

Ruský fašizmus v praxi. Na okupovanom území za spievanie ukrajinskej pesničky v aute : zatknutie, mučenie, poníženie a väzenie.

29.08.2022

Pamatáte si na video, ktoré sa šírilo na sociálnyh sieťach z ukrajinského Sevastopolu, na ktorom mladí ľudia v aute spievajú ukrajinskú pesničku? Po niekoľkých dňoch ruskí okupanti našli šoféra tohto auta, brutálnym spôsobom ho zatkli, pred súdom ho ponížili tým, že ho donútili nakrútiť „ospravedlňujúce“ video a všetko zavesili na internet ako [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov (doplnené o údaje OSN)

27.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Lži ruskej propagandy : Ukrajinská armáda zabila za posledných osem rokov na východnej Ukrajine tisíce civilistov.

22.08.2022

Ruská propaganda a jej užitoční idioti často opakujú lož, ktorou odôvodňujú bezprecedentnú dobyvačnú vojnu Ruska proti Ukrajine a to, že od roku 2014 ukrajinská armáda systematicky terorizovala a ostreľovala civilné obyvateľstvo. Kedže ide o klamstvo vycucané z prsta, ruská propaganda raz píše o „tisícoch mŕtvych civilistoch“, inokedy zas cucá vymyslené [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia zverejnila po viac ako troch mesiacoch video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 27
Celková čítanosť: 99806x
Priemerná čítanosť článkov: 3697x

Autor blogu

Kategórie