MH17: Skupina Bellingcat zverejnila identity ľudí zodpovedných zo zostrelenia MH17

19. júna 2019, gregormak, Nezaradené

Dnes o 11:00 SEČ zverejnila civilná vyšetrovacia skupina Bellingcat celé mená ruských a ukrajinských vojakov, ktorí su zodpovední za smrť 298 ľudí na palube MH17, ktorý bol zostrelený BUKom 53. protileteckej brigády z Kursku.

 

Spoločne s menami zverejnili aj organizačnú štruktúru vojenských oddielov zodpovedných za zostrel MH17.

 

 

Štruktúra velenia polovojenských jednotiek zodpovedných za zostrel M1H7.

Zdroj: Bellingcat, dostupné online.

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2019/06/19/identifying-the-separatists-linked-to-the-downing-of-mh17/

 

Dnes 19.6.2019 o 13:00 bude mať tlačovku spoločná vyšetrovacia skupina JIT vedúca kriminálne vyšetrovanie s cieľom nájsť vinníkov vraždy 298 ľudí z paluby MH17. Napriek mnohým správam v médiách, JIT len oznámil, že bude prezentovať nové skutočnosti z vyšetrovania.

 

Kriminálne vyšetrovanie vedené štyrmi krajinami, ktorých občania zahynuli po zostrele civilného letu a krajinou, kde k zostrelu došlo – Austrálie, Belgicka, Malajzie, Ukrajiny a Holandska už dávnejšie zistilo, že MH17 zostrelila ruská armáda, konkrétne členovia 53tej protileteckej brigády z Kursku. Raketový systém BUK (v tomto prípade len odpalovák v autonómnom režime) bol podľa vyšetrovateľov privezený na východnú Ukrajiny z Ruska a po zostrele sa do Ruska vrátil. Miesto odpalu vyšetrovanie identifikovalo ako pole niekoľko kilometrov južne od ukrajinského mesta Snižne, kde bol BUK len pár hodín pred zostrelom naposledy videný a natočený na video.