Boris Latta opäť recykluje ruskú propagandu

4. júna 2019, gregormak, Nezaradené

Vo včerajšom článku Boris Latta napísal :

 

Andrij Parubyj, predseda ukrajinskej snemovne, ešte v minulom roku z tribúny parlamentu potvrdil obdiv k fašizmu, keď Hitlera charakterizoval ako „veľkého demokrata“.

 

Je to len zrecyklovaná manipulácia ruskej propagandy, ktorú odhalíte hneď po vypočutí si skutočných slov Parubyja. V prvom rade, Parubyj o Hitlerovi nehovoril „z tribúny parlamentu“ ako sa nám to snaží nahovoriť Boris Latta, ale v televíznej diskusii, konkrétne v časti, keď so svojim spoludiskutujúcim preberali zákon o referende a priamu demokraciu. Parubyj sa vyjadril v zmysle, že aj keď je sám zastánca priamej demokracie, treba pri zavádzaní legislatívnych zmien postupovať opatrne a po širokej diskusii, pretože to nemusí dobre dopadnúť. Ako negatívny príklad, príklad zneužívania priamej demokracie použil práve osobu Adolfa Hitlera, keď ju stotožnil za kľúčovú formu, spôsob manipulácie.

 

Video (cca od 20:24) :

 

Prepis :

 

«Вы правы, говоря о законе про референдум. Это тоже один из вопросов, который мы должны решить – и решить очень грамотно и справедливо. (…) Но по закону про украинский референдум у нас все еще есть дискуссии. Я сам большой сторонник прямой демократии. Я когда-то даже на научном уровне этим занимался. Кстати, скажу вам, что человеком, который наиболее практиковал прямую демократию был Адольф Алоизович в 30-е годы. И мы должны об этом тоже помнить, потому что в те 30-е годы это был один из ключевых способов, в том числе, и манипуляций. Поэтому этот закон должен быть ответственным. В том числе таким, который давал бы возможность (голосовать – Г.С) на местном уровне. Кстати, в Швейцарии наиболее распространены не общегосударственные референдумы, а местные»

 

Preklad :

 

Máte pravdu, keď hovoríte o zákone o referende. To je tiež jedna z otázok, ktoré musíme riešiť – a vyriešiť ju veľmi zodpovedne a spravodlivo. (…) Ohľadom zákona o ukrajinskom referende stále vedieme diskusiu. Ja sám som veľkým priaznivcom priamej demokracie. V minulosti som sa o ňu dokonca zaujímal na vedeckej úrovni. Mimochodom, poviem vám, že osobou, ktorá najviac praktizovala priamu demokraciu, bol Adolf Aloizovich ( = Adolf Hitler) v 30. rokoch. A na to by sme nemali zabúdať, pretože v tých 30 rokoch to bol jeden z kľúčových spôsobov režimu, vrátane manipulácie. Preto by sme mali tento zákon vyriešiť veľmi zodpovedne.